Wat lees je tijdens een pandemie?

22 maart 2021

- door Hanan Haddouch

Na deel één van de boekentips tijdens pandemie, heb ik hierbij een nieuw overzicht van mijn favoriete boeken van dit moment, en als laatste een tip voor als lezen niet zo jouw ding is!

 

Wij zijn ons brein, van Dick Swaab. 

Zelf ben ik enorm gefascineerd door het brein. Tijdens de pandemie heeft dit nóg meer mijn aandacht getrokken. In dit boek leer je meer over het brein en wat recente onderzoeken ons daarover vertellen, zonder dat het té bèta wordt. 

Limitless, van Jim Kwik. 

Ik denk dat dit woord tijdens de pandemie vaker is voorgekomen tijdens sessies dan ik tot nu toe heb meegemaakt, namelijk het woord focus! Jim Kwik traint onder andere acteurs en CEO’s om met diverse methodes dus sneller te kunnen lezen, meer te kunnen onthouden en meer focus te creëren. Tijdens de pandemie hebben we dat allemaal waarschijnlijk nodig!

This is your brain on food, van Uma Naidoo. 

Tijdens een intakegesprek worden er ook vragen gesteld over eetpatronen (en gewoonten). Hoewel ik ook als mens extra neigingen krijg om chocola te eten bij een dip, ben ik vooral ook benieuwd naar hoe eten onze emoties nóg meer beïnvloedt. Dit boek leert je wat meer over de link tussen voeding en bijvoorbeeld angst, OCD, ADHD en depressie.

Sandra’s gratis e-book over slapen. 

Dit boek leest erg fijn, er zitten handige oefeningen in en het laat ook wat meer zien over de werkwijze van mijn collega Sandra van Scheijndel

Mijn Spotify playlist “Theerapie”. 
Dit is een overzicht van psychologiepodcasts om naar te luisteren met een kopje thee en een notitieboekje. Ik zal regelmatig de playlist aanvullen met interessante podcasts en luisterboeken die ik ben tegengekomen op Spotify. 

 

Meer tips van Hanan? Volg @psycholooghanan op Instagram en Tiktok!

Meer artikelen