Sylvia Buschgens

Sylvia Buschgens is coach, therapeut en trainer.  Zij werkt 1 a 2 dagdelen per week in onze praktijk.
Daarnaast werkt zij als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) in een huisartsenpraktijk in Rotterdam Zuid.

Sylvia heeft jarenlang ervaring in de GGZ. Begonnen als vaktherapeut heeft zij zich gaande weg ontwikkeld en verder opgeleid tot mindfulnesstrainer en POH-GGZ.  Zij heeft op een intensieve manier gewerkt met cliënten, zowel ambulant, deeltijd en op afdelingen waarin cliënten werden opgenomen.
In haar coaching en therapie maakt Sylvia o.a. gebruik van technieken en vaardigheden uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Mindfulness speelt binnen ACT een belangrijke rol en ook de focus op handelen binnen jouw eigen waarden. In plaats van de strijd aan te gaan met wat er in je omgaat leer je een totaal andere houding ten opzichte van jezelf aan te
nemen. Het ontdekken en onder ogen zien van verschillende kanten van jezelf kan alleen vanuit een basis van vriendelijkheid en respect voor wie je bent (geworden).
Let op: zowel therapie als coaching is een actief proces. In bijna alle sessies zal huiswerk een vast onderdeel zijn. Bewustwording van denken, voelen en doen is mooi, maar inzichten omzetten in actie geeft werkelijk verandering.

Geboren en getogen in Zuid Limburg woont Sylvia nu alweer enkele jaren in Dordrecht, samen met haar man en twee dochters. Zij hebben ruim 12 jaar in Rotterdam gewoond en Sylvia heeft als Limburgse de mentaliteit van “recht
voor zijn raap” en “aanpakken” van de Rotterdammers erg gewaardeerd. In haar vrije tijd houdt zij van een variatie van keihard fietsen op de spinningbike, hatha yoga, het lezen van een boek en het zingen van een lied!