Sylvia Buschgens

Sylvia Buschgens werkt als Psychosociaal therapeut, coach en trainer in onze praktijk. Sylvia werkt op dinsdag, woensdagochtend en vrijdag.

Sylvia is haar loopbaan begonnen als creatief therapeut in een specialistische setting, heeft Sylvia zich gaande weg breder ontwikkeld en is verder opgeleid tot psychosociaal therapeut, POH-GGZ en mindfulnesstrainer. 

In haar coaching en therapie maakt Sylvia o.a. gebruik van technieken en vaardigheden uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Mindfulness speelt binnen ACT een belangrijke rol en ook de focus op handelen in het verlengde van waarden, van wat er voor jou toe doet. In plaats van te strijden met wat er in je omgaat leer je een mildere en dus totaal andere houding ten opzichte van jezelf te ontwikkelen. Het ontdekken en onder ogen zien van verschillende kanten van jezelf kan best pittig zijn. Een fundamentele houding van vriendelijkheid en respectvolle uitnodiging naar jezelf en voor wie je bent (geworden) is hierbij onmisbaar. Het is in elk geval de grondhouding van Sylvia in de sessies.

Let op: zowel therapie als coaching is een actief proces. In bijna alle sessies zal huiswerk een vast onderdeel zijn. Bewustwording van denken, voelen en doen is mooi, maar inzichten omzetten in actie geeft werkelijk verandering.

Geboren en getogen in Zuid Limburg woont Sylvia nu alweer enkele jaren in Dordrecht, samen met haar man en twee dochters. Zij hebben ruim 12 jaar in Rotterdam gewoond en Sylvia heeft als Limburgse de mentaliteit van “recht voor zijn raap” en “aanpakken” van de Rotterdammers erg gewaardeerd. In haar vrije tijd houdt zij van een variatie van keihard fietsen op de spinningbike, Hatha yoga, boeken lezen en zingen.

Zij is lid van de NFG en van de koepelorganisatie RBCZ. Hierdoor is een gedeeltelijke (!) vergoeding van de psychosociale consulten vanuit de zorgverzekeraar mogelijk. Je moet hiervoor aanvullend verzekerd zijn en elke zorgverzekeraar stelt andere eisen. Check dus altijd even de voorwaarden van je zorgverzekeraar.

Sylvia's eigen website is: www.sylviabuschgens.nl

Contact met Sylvia