Over SP3

SP3, praktijk voor praktische psychologie is gestart in de zomer van 2006, en opgericht door Sandra van Scheijndel. Na jaren bij verschillende organisaties te hebben gewerkt, besloot zij een eigen praktijk te beginnen om meer flexibel en klantgericht te kunnen werken. Haar ervaring was dat grote organisaties en instellingen vaak bureaucratisch werken en volgens vaste protocollen waar niet vanaf geweken kan worden. De hulp is dan te weinig gericht op een plezierige samenwerking tussen de psycholoog en de cliënt; met SP3 wilde zij een praktijk oprichten waar het welbevinden van de cliënt meer centraal zou staan en waar ruimte is om het behandeltraject op maat te maken. Ook vond zij het belangrijk om, voor zover nodig, nauw samen te kunnen werken met de verwijzer van de cliënt en om de omgeving bij de behandeling te kunnen betrekken.

Sandra van Scheijndel legde contact met verschillende huisartsen in Rotterdam Noord en werd gevraagd om daar praktijk te houden, zodat de patiënten van de huisarts op een vertrouwde plek terecht konden. Ook benaderde zij arbodiensten en bedrijfsartsen om werknemers met psychische klachten sneller te kunnen bereiken. In 2007 startte ze een samenwerking met G-kracht, psychomedisch centrum in Delft.

In 2010 is de praktijk verhuisd naar de prachtige locatie in het Bouwcentrum aan de Schiekade 830 in Rotterdam, in 2011 kwam daar een 2e gespreksruimte en collega’s bij. Sinds 2022 hebben we 3 spreekkamers en het huidige team is 5 vrouw sterk. Om voor de buitenwereld ook zichtbaar te maken waar wij binnen de praktijk mee bezig zijn, schrijven we regelmatig blogs en werken mee aan interviews.