Mens & werk

Een specialisatie van SP3 is begeleiding bij problemen rondom werk. Een bekende uitspraak van een medepsycholoog, waar wij ons volledig in kunnen vinden:

'Wat niet leuk is, werkt niet!'

Natuurlijk kan je werk niet elke dag 100% leuk zijn, maar je bent teveel tijd kwijt aan werk om er alleen maar met tegenzin naartoe te gaan.

De filosofie van SP3 over ‘Mens & werk’ is hier dan ook op gebaseerd. Werk is een belangrijk deel van ons eigen leven en wij hebben er plezier in om de praktijk van SP3 draaiend te houden, zodat we als psycholoog mensen kunnen helpen. En wij denken dat we mensen minder goed zouden kunnen helpen als we daar géén plezier in hadden!
We realiseren ons, juist door het soort werk wat we doen, hoe belangrijk het is om plezier in je werk te kunnen (blijven) hebben, om er voldoening uit te halen en om uitdagingen te blijven zien en jezelf te ontwikkelen in je werk. Ook weten we hoe vervelend het kan zijn om te moeten werken op een plek waar je je niet prettig voelt, waar jouw kwaliteiten niet gezien worden of waar je geen mogelijkheden hebt om jezelf te ontplooien. We zien helaas maar al te vaak hoe mensen hiermee worstelen.

SP3 gaat ervan uit dat mensen die lekker in hun vel zitten, die zich gewaardeerd voelen en het naar hun zin hebben op hun werk, voor een werkgever de meest waardevolle werknemers zijn. En wanneer mensen niet lekker in hun vel zitten, twijfelen of ze op de juiste plek zitten, of vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling, dan staan wij voor zowel werknemers als voor werkgevers klaar om te helpen.

Kies 1 van de onderstaande onderwerpen als je meer wilt weten over de aanpak van SP3 bij:

 • Burnoutbegeleiding
  Voor mensen die niet lekker in hun vel zitten, overspannen zijn of burnoutklachten hebben
   
 • Coaching
  Voor mensen die zich verder willen ontwikkelen in hun persoonlijke vaardigheden zoals assertiviteit, timemanagement of leidinggeven, of als je een sparringspartner zoekt buiten je werk.
   
 • Workshops en Deskundigheidsbevordering
  Voor (groepen) mensen die van een psycholoog iets willen leren over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld omgaan met moeilijke mensen, omgaan met stress of omgaan met zieke werknemers.