Masja van der Horst

Masja van der Horst werkt als systeemtherapeut, individueel therapeut en coach in onze praktijk. Na een lange loopbaan binnen de ggz is zij zich steeds meer toe gaan leggen op de systeemtherapie (relatie- en gezinstherapie). Naast haar vaste baan als systeemtherapeut binnen een grotere GGZ instelling werkt zij als zzp’er op flexibele basis bij SP3. Vrijdag is haar vaste dag.

Masja begeleidt mensen in het (her)vinden van de balans tussen autonomie en verbondenheid. Het verdwijnen of doorslaan van deze balans vormt de kern van veel problemen waarmee mensen bij haar aankloppen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Soms loop je vast. In het leven, het werk, je relatie. En raak je de verbinding met jezelf en met je omgeving kwijt. Zij gaat uit van de kracht die binnen je systeem (relatie / huidige gezin / gezin van herkomst) besloten ligt. Vanuit haar cliëntgerichte benadering stelt ze jou als persoon binnen de context van je systeem en niet de psychische klachten als uitgangspunt voor verbetering van je situatie. Samen met jou onderzoekt zij hoe het komt dat jij, met jouw voorgeschiedenis en toekomstverwachting, op dit moment klachten hebt. Een open en oordeelvrije luisterhouding is kenmerkend voor haar. Van daaruit kan er samengewerkt worden aan verandering van wat er niet goed gaat en aan behoud van wat moet blijven.

Samen met haar gezin woont Masja in Rotterdam. Zij doet haar energie op in de afwisseling van de natuur en de stad. Naar de film gaan, lekker uit eten, tijd doorbrengen met haar gezin.

Masja staat ingeschreven bij de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie), bij SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en bij Registerplein als ggz agoog. Systeemtherapie wordt niet vergoed via de zorgverzekeraar.

Masja heeft ook een eigen website: www.desysteemcoach.nl (deze is under construction).

Contact met Masja