Boekentips

30 juni 2020

- door Hanan Haddouch

Misschien kom ik zo niet echt over, maar ik ben best wel een boekenwurm.

Cliënten vragen vaak om boekentips tijdens de sessies, zowel zelfhulpboeken als kennisboeken.

Dit zijn op dit moment mijn top 5 boeken:

 

  • “Starting a revolution” van Naomi Ryland en Lisa Jaspers. Dit is meer een businessboek dan een psychologieboek, echter staan er mooie voorbeelden in van vrouwelijke ondernemers en hoe zij zowel met hun privéleven als hun business omgaan.  Wat veel van deze ondernemers gemeen hebben is dat ze coaching volgen om zich verder te kunnen ontwikkelen. 


 

  • “Negatief zelfbeeld” van Manja de Neef. Dit is een zelfhulpboek met zowel uitleg als oefeningen om tegen het bestaande negatieve zelfbeeld op te boksen. Theorie wordt aangevuld met voorbeelden uit de praktijk en je kunt dit boek zowel zelfstandig gebruiken als ondersteuning van cognitieve gedragstherapie bij je psycholoog. 


 

  • “Verademing, over de voordelen van rustig ademen en voldoende bewegen” van Koen de Jong en Bram Bakker. Dit is een theorieboek met veel praktijkvoorbeelden over de effecten van verkeerd ademhalen op vermoeid (ofwel energie). In het boek wordt makkelijk uitgelegd hoe en waarom we beter dienen adem te halen. Aangezien ademhalingsoefeningen of paniekaanvallen een groot thema is bij mijn cliënten, raad ik vaak ook dit boek aan.


 

 

  • “Eerste hulp bij beter slapen” van Aline Kruit en  Irma Leijten. Dit is een zelfhulpboek met veel praktische oefeningen om te werken aan je slaapproblemen. Ik vind het boek overzichtelijk en erg bruikbaar.


Maar je kunt natuurlijk ook heel veel informatie en tips vinden over verschillende onderwerpen in ons blog-archief!

Heb je een vraag of wil je reageren? Stuur me dan een mail!

 

Meer artikelen