Boekenblog 3: Verander je leven in 7 dagen

14 maart 2012

Dit boek komt met de belofte dat je leven in 7 dagen ten goede zal veranderen, en je meer geluk, succes en zelfvertrouwen zult krijgen. De auteur van het boek, Paul McKenna, heeft ook zangers Robbie Williams en Ronan Keating in zijn klantenbestand. Mijn interesse was gewekt!

Hieronder de beste oefeningen uit het boek:

Oefening 1: De wondervraag
Deze oefening helpt je in te zien welk leven je graag wilt leiden, en welke veranderingen er nog plaats dienen te vinden om een stap richting jouw ideale leven te zetten.
Op een ochtend word je wakker en merk je op dat er een wonder is gebeurd. Je leven is namelijk precies geworden zoals jij dat wilt!
Probeer je eens voor te stellen wat je dan zult zien, horen en voelen. Hoe zou je merken dat je leven is veranderd? En welke veranderingen zijn er opgetreden in je beroepsleven, in relaties met anderen, je financiële toestand en je gezondheid?

Oefening 2: Hoe word je de persoon die je wilt zijn?
Deze techniek zorgt voor een positiever zelfbeeld. Probeer deze oefening is een week lang elke dag te doen en merk op wat dit met je zelfvertrouwen doet!
Ga ontspannen zitten in een rustige omgeving en adem een aantal keren diep in. Stel je nu voor dat jouw ideale zelf voor je staat, en neem de tijd om dit goed in je op te nemen. Stap nu je ideale zelf binnen en zie, hoor en voel wat je nu ervaart. Bedenk wat er anders in je leven zal zijn.

Oefening 3:  De gewenste uitkomst
Een aantal weken geleden ging ik een mindfulnesscursus geven aan 12 personen. Ik voelde me gespannen en zenuwachtig, en besloot een oefening uit het boek te proberen. Ik zocht een rustige plek op en ademde een aantal keren diep in totdat ik me ontspannen voelde. Ik stelde me voor dat ik voor een geïnteresseerde groep stond en vol zelfvertrouwen en enthousiasme over mindfulness stond te vertellen. Ik probeerde me alles zo levendig mogelijk voor te stellen, in heldere kleuren, alsof ik naar een film aan het kijken was. Tijdens de training voelde ik me inderdaad meer ontspannen en kreeg ik na afloop complimenten over mijn enthousiaste manier van vertellen!

Naast de bovenstaande oefeningen staat het boek vol met andere visualisatieoefeningen. Wellicht is zeven dagen te kort om alle oefeningen uit het boek onder de knie te krijgen, maar er staan zeker bruikbare en effectieve technieken in. Voor iedereen die wel wat meer geluk, succes en zelfvertrouwen kan gebruiken!

Te bestellen bij bol.com voor 14,95€

GS

 

Meer artikelen