Als het leven even okay voelt

13 april 2017

door Sylvia Buschgens

Mijn beurt om een blog te schrijven… hmm eens even denken.

Voordat mijn brein er een groot probleem van gaat maken door te zoeken naar de beste onderwerpen besluit ik om te blijven bij de feiten van dit moment.

Feit is dat ik op dit moment voel dat alles klopt in mijn leven!

..…..

Meteen als ik dit opschrijf roert zich iets in mijn brein, ik merk het op, maar ik ga er niet naar luisteren.

Ik ken de teksten namelijk al:

“Nu loopt het misschien lekker, maar straks en morgen?” en overdrijf je niet een beetje” of wat dacht je van deze “er zijn mensen die het veel beter voor elkaar hebben dan jij” en “het kan niet zo eenvoudig zijn, je moet meer je best doen om  beter te worden”,  Doe je eigenlijk wel genoeg?

Ja het klopt. Het gaat goed met me. Ik zit op de weg die ik wil lopen. En dat voelt goed!

Wat is er nou mooier dan dit moment helemaal te kunnen toelaten, echt in te lijven en het later weer te kunnen herinneren? Ik kijk naar wat ik momenteel allemaal doe in mijn leven en zie dat ik een heleboel kan. Dat ik een heleboel ballen in de lucht kan houden (ballen waar ik zelf voor heb gekozen) en ondertussen ook nog ontspannen kan ademhalen :-) 

Op een moment als deze ligt innerlijke kritiek (de perfectionist in onszelf) op de loer. Maar je kan ook genieten. Jezelf bewust complimenteren en waarderen! Misschien kun je duidelijk en helder zien waar je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden liggen. En kun je daar vertrouwen uit halen. Vertrouwen in wie je bent als mens. En dat het ruim voldoende is zo. Gewoon zoals het is.

citaat Brené Brown, auteur van o.a. “De kracht van Kwetsbaarheid”

 

Meer weten over mindfulness of over de trainingen? Stuur mij een e-mail of bel  0621228650

Meer artikelen

Reacties

Sandra, 14 april 2017 - Sylvia, wat heerlijk om te lezen dat het op dit moment zo goed met je gaat en dat je ervan kunt genieten. Mooi geschreven!

Janneke, 14 april 2017 - Sylvia, ik word helemaal blij van je blog!