Sylvia Buschgens

Sylvia Buschgens mindfulnesstrainer Rotterdam

Sylvia Buschgens is opgeleid als creatief therapeut dans en beweging aan de Hogeschool Limburg. Hoe en waarom mensen in beweging komen in  het leven, letterlijk en figuurlijk, is wat haar interesseert en intrigeert.  In haar werk als vaktherapeut binnen een klinische setting bij psychotherapeutisch centrum de Viersprong, heeft zij ervaring opgedaan met diverse behandelmethoden en kennis genomen van achtergronden van psychische ziektebeelden. Zij heeft op een intensieve manier gewerkt met cliënten die te maken hadden met persoonlijkheidsproblematiek. De rode draad in haar werk is het aanspreken van de eigen creativiteit,  namelijk eigen vermogens (her)ontdekken en mogelijkheden zien tot het ontwikkelen van ander gedrag .

Sinds januari 2011 heeft Sylvia zich verdiept  in mindfulness, zowel door eigen beoefening als door scholing. Al eerder (in 2002) is zij begonnen met meditatie gebaseerd op het Zen Boeddhisme. Zij is als gecertificeerd trainer lid van de Vereniging voor Mindfulness en ziet het trainerschap als een continue lerend en zich verdiepend proces.  In haar ogen is mindfulness voor iedereen van grote waarde. Mindfulness spreekt haar zo aan omdat het je terugbrengt naar de essentie van het leven. Het zet je terug in het hier en nu, daar waar het tenslotte allemaal gebeurt! Het maakt je milder, wijzer en brengt je meer in balans. Mindfulnesstrainingen van Sylvia kenmerken zich door nuchterheid, geduld, wijsheid (echter zonder de waarheid in pacht te hebben) en humor! 
Motto: Als je alles in je leven kunt omarmen ben je vrij.

Op het moment woont  Sylvia samen met haar man en twee dochters in Dordrecht. Zij heeft daarvoor ruim 12 jaar in Rotterdam gewoond.  Als Limburgse waardeert zij de mentaliteit van “recht voor zijn raap”en “aanpakken” van de Rotterdammers heel erg. In haar vrije tijd is zij bezig met dans, theater en muziek en struint zij graag langs diverse kringloopwinkels.

> Contact met Sylvia

> Sylvia's website
 

 

SP3 is een praktijk voor praktische psychologie. De werkwijze is oplossingsgericht en doeltreffend, de psychologen zijn nuchter: we houden het praktisch en concreet. Dat past goed bij de mentaliteit van de stad Rotterdam: handen uit de mouwen, aanpakken!