Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding of loopbaanonderzoek, wat is het precies en voor wie is het bedoeld?
Als je twijfelt of je nog wel op de juiste plek zit met je huidige baan, of als je twijfelt over een studiekeuze, dan kan een loopbaantraject je helpen om meer duidelijkheid te krijgen over de loopbaanmogelijkheden die bij jou passen.
We bepalen in samenspraak hoe uitgebreid het traject moet zijn, dit is afhankelijk van de vragen die je hebt en van je werkervaring tot nu toe. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Loopbaanbasistraject
Het loopbaanbasispakket is geschikt als je maximaal 5 jaar werkervaring hebt en / of als je op weg wilt worden geholpen met het uitzoeken van welke loopbaanmogelijkheden globaal bij je passen. Het bestaat uit:
Intakegesprek (1 uur): hierin wordt ingegaan op je loopbaan tot nu toe, kwaliteiten, valkuilen, drijfveren en loopbaanwensen.
Thuiswerk: persoonlijkheidsvragenlijst, 2 beroepskeuzetesten en enkele loopbaanopdrachten.
Nabespreking (1,5 uur): hierin worden de resultaten van de beroepskeuzetesten, persoonlijkheidsvragenlijst en enkele loopbaanopdrachten besproken.
Kosten: 275 euro exclusief 21% BTW *

Loopbaanstandaardtraject
Het loopbaanstandaardpakket is geschikt als je meer dan 5 jaar werkervaring hebt en / of als je duidelijk wilt hebben welke loopbaanmogelijkheden het beste bij je passen. Het bestaat uit:
Intakegesprek (1 uur): hierin wordt ingegaan op je loopbaan tot nu toe, kwaliteiten, valkuilen, drijfveren en loopbaanwensen.
Thuiswerk: persoonlijkheidsvragenlijst, 2 beroepskeuzetesten, opdrachten om te komen tot een persoonsprofiel, diverse loopbaanopdrachten.
Drie gesprekken (3 x 1,5 uur): In het eerste gesprek gaan we in op ‘wie ben ik?’. Het tweede gesprek gaat over wat belangrijke aspecten zijn voor jou in werk. Tijdens het derde gesprek gaan we in op ‘wat wil ik?’.
Kosten: 550 euro exclusief 21% BTW *

Loopbaancompleettraject
Het loopbaancompleetpakket is geschikt als je redelijk veel werkervaring hebt en / of als je grondig wilt onderzoeken ‘wie je bent’, ‘wat je wilt’ en ‘wat je kan’. Er komt concreet uit wat een goede volgende loopbaanstap voor jou is en je wordt geholpen met een stappenplan om dit te realiseren. Het bestaat uit:
Intakegesprek (1 uur): hierin wordt ingegaan op je loopbaan tot nu toe, kwaliteiten, valkuilen, drijfveren en loopbaanwensen.
Thuiswerk: persoonlijkheidsvragenlijst, 2 beroepskeuzetesten, opdrachten om te komen tot een persoonsprofiel, 360 gradenfeedback, biografieopdracht, diverse loopbaanopdrachten, onderzoeken loopbaanmogelijkheden in de praktijk.
Vijf gesprekken (5 x 1,5 uur): In het eerste gesprek gaan we in op ‘wie ben ik?’, het tweede gesprek is een biografiegesprek en wordt de 360 graden feedbackopdracht besproken, het 3e gesprek gaat in op wat belangrijke aspecten voor jou zijn in werk, het 4e gesprek gaan we in op ‘wat wil ik?’ en worden loopbaanmogelijkheden besproken en het 5e gesprek bespreken we wat er uit het praktijkonderzoek is gekomen en maken we een stappenplan om de gewenste loopbaanstappen te realiseren.
Kosten: 800 euro exclusief 21% BTW *

Maatwerk loopbaantraject
Natuurlijk zijn maatwerktrajecten ook mogelijk. Neem contact op met Janneke Rienstra voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

* NB: voor zakelijke opdrachtgevers gelden andere tarieven.

SP3 is een praktijk voor praktische psychologie. De werkwijze is oplossingsgericht en doeltreffend, de psychologen zijn nuchter: we houden het praktisch en concreet. Dat past goed bij de mentaliteit van de stad Rotterdam: handen uit de mouwen, aanpakken!